Използвайте този траен трик, за да хващате повече риба!

Използвайте този траен трик, за да хващате повече риба!

Знаете ли как да превърнете плиткогазещ воблер в дълбоко газещ?

В тази статия, ще покажем един метод, с който може да утежните вашите воблери и от плиткогазещи да ги накарате да влизат по-дълбоко или да направите плуващи воблери-потъващи! В днешния пример, ще използваме изключително успешният плиткогазещ воблер Fishing Area Taisyaku Duck SR. Силата на този воблер е в моментите,когато рибите са активни около повърхността, но когато те слязат по-надолу, той просто не ги достига.


За да успее да ги достигне и да продължи да лови също толкова успешно, ще са ни нужни следните неща:

1. Воблер F.A.T. Duck SR или друг подходящ плиткогазещ воблер;
2. Кутийка с меко олово/волфрам за шаранджийски монтажи (tungsten putty);

Метод на тунинговане

От мекото олово/волфрам, правим много малко топченце, с големината на оризово зрънце. Топчето не трябва да е много голямо, защото колкото повече тежест слагаме, толкова повече "убиваме" играта на примамката.



След като сме направили топченцето, го поставяме на лопатката на воблера и го притискаме с пръст, за да се получи кръгче, което залепва за лопатката.

 

Воала! Имате воблер, който от плиткогазещ (SR - Shallow Runner), вече може да нагазва на около 1 - 1.5м, без това особено да разваля играта му.

 

 

Заключение

Експериментирайте! Спрямо моделът, може да променяте размера на оловото/волфрама, както и неговото позициониране! Наслука!

- Trout Corner

Назад към блога

Остави коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани.